Béke-sziget

Versek, dalok, bölcsességek, idézetek, gondolatok...* "Az vagyok, aki bárki más is lehet, ha hallgat a szívére. Olyan ember vagyok, aki leborul az élet titokzatossága előtt, aki nyitott a csodákra, aki derűsen és lelkesen viszonyul mindenhez, amit csinál." (Paulo Coelho)

Friss topikok

A boldoságról

2009.03.31. 12:32 :: Aranyvessző

 

Sokféle boldogság van az életben.

A boldogság nehezen megfogható dolog.Úgy tűnik, akkor élvezzük leginkább az életet, ha elérünk egy célt, s egyidejűleg elindulunk egy másik felé.

Némelyek szerint pillanatnyi érzés, mások egy életen át boldogok akarnak lenni.

A szakember szerint a boldogság elsősorban képesség kérdése. És a képesség fejleszthető.

Az emberek fele tartja magát boldognak , és a többségük úgy érzi, hogy nagyjából ugyanannyi öröme van az életben, mint másoknak .

Talán a legnagyobb boldogság, ha tudhatjuk, hogy szeretnek azért, amilyenek vagyunk, pontosabban annak ellenére amilyenek vagyunk.

A boldogság olyan, mint a levegő: csupán a hiánya tűnik fel.

~¤~

Az ember élete két részből áll. Az elsőben reménylünk egy boldog jövőt, a másodikban bánkódunk elkövetett hibáink felett. E két időszak között alig marad egy percünk a csendes, boldog élvezetre.

(Széchenyi István)

~¤~

 "A boldogság nem könnyű dolog. Önmagunkban meglelni nagyon nehéz, másokban meglelni lehetetlen."

"A boldogság vagy boldogtalanság egy sereg olyan dologtól függ, amely nem látszik, amelyről nem beszélünk, s amelyet nem is lehet elmondani."

(Chamfort)

~¤~

" Nem boldog, aki nem akar boldog lenni."

(Joseph Joubert)

~¤~

"Nagyon kevés kell ahhoz, hogy boldoggá tegyenek minket, de ahhoz, hogy azok is maradjunk, több kell,mint amennyi a mennyben és a földön csak megtalálható."

(Joseph Heller)

~¤~

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://acsendhangjai.blog.hu/api/trackback/id/tr881037249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása