Béke-sziget

Versek, dalok, bölcsességek, idézetek, gondolatok...* "Az vagyok, aki bárki más is lehet, ha hallgat a szívére. Olyan ember vagyok, aki leborul az élet titokzatossága előtt, aki nyitott a csodákra, aki derűsen és lelkesen viszonyul mindenhez, amit csinál." (Paulo Coelho)

Friss topikok

Müller Péter

2010.12.16. 11:02 :: Aranyvessző

Rendszerint van egy, akit igazán szeretünk.
Aki a legkedvesebb.
Lelkünkhöz közelálló.
Olyan titok ez, melyet nem szabad bolygatni.
A szeretet mélyebben van.
Tudatnál, akaratnál, vágynál, képzeletnél, társadalmi elvárásnál mélyebben.
A szeretet nem kötelesség, nem feladat.
Nem józan ésszel, akarattal, kényszerrel előidézhető állapot.
A szeretet: a szabadság jegyében áll.
Senki sem mondhatja meg, kit szeressek, kit ne szeressek, még én sem utasíthatom magamat, mert ez jóval magasabb szinten dől el, mint ahova akaratunk fölér - ez a lelkünknek olyan helyén dől el, olyan magas, a földi élet légkörén túli szférájában, ahol már sem a társadalom, sem a szokások, az elvárások, a félelmek, az érdekek, de még a lelkiismeret sem szólhat bele semmibe.
A lélek itt már szabadon szárnyal, azzal és oda, akivel és ahová akar.
Úgy hívják: szabadság.
Nincs benne kell és muszáj és az enyém és a tiéd. Nincs benne színjáték.

Nincs hazugság.
Nincs idő sem - mert ahogy egy életet leélhetek valakivel és nem szeretem - s egyetlenegyszer találkozok valakivel és szeretem.
Az igazi szeretet feldúlhatja a világ rendjét...

Szólj hozzá! · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://acsendhangjai.blog.hu/api/trackback/id/tr502519274

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csengery Kristóf - KEMENCE ÉS KÚT 2010.12.17. 08:01:05

Van-e olyan ember, akinek, mint egy váratvagy szigetet, úgy sikerül körülbástyáznia, körülárkolnia lelkét, hogy a külső világnaksemminemű zaja, indulata és békétlenségene legyen képes elhatolni oda? Leélni egyéletet úgy, hogy belül, mint egy Bach-korál...

Trackback: Csengery Kristóf - KEMENCE ÉS KÚT 2010.12.17. 08:00:15

Van-e olyan ember, akinek, mint egy váratvagy szigetet, úgy sikerül körülbástyáznia, körülárkolnia lelkét, hogy a külső világnaksemminemű zaja, indulata és békétlenségene legyen képes elhatolni oda? Leélni egyéletet úgy, hogy belül, mint egy Bach-korál...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.